top of page
IMG-19cd35439d778bd59bd17b0d256e281c-V.jpg

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2410684ΧΧΧ

e-mail: amavroforou@uth.gr

 Δ/νση: Γαιόπολις, Λάρισα, 41500

Wave
Άννα Μαυροφόρου

Καθηγήτρια Δεοντολογίας & Βιοηθικής

 

Η Άννα Μαυροφόρου είναι τακτική Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με γνωστικό αντικείμενο «Δεοντολογία και Βιοηθική».

Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιοηθικής και Δεοντολογίας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακούς τίτλους στα παρακάτω αντικείμενα: «Legal Aspects of Medical Practice» από το University of Wales, Law School of Cardiff, U.K., «Medical Ethics and Law» από το University of Keele, Center for Professional Ethics and Depart-ment of Law, «Child Care Law& Practice» από το University of Keele, Department of Law.

Έχει αποκτήσει τον τίτλο του διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (θέμα διατριβής:  «Η αξία της συναίνεσης της ανηλίκου στην άμβλωση») και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (θέμα διατριβής:  «Η ιστορική εξέλιξη του ακρωτηριασμού των κάτω άκρων»).

Διδάσκει στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2020 έως σήμερα, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 2000 έως σήμερα και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2005 έως σήμερα.

Είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διατμηματικού Προγράμ-ματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δεοντολογία και Ηθική στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Ιατρικής με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπι-στημίου Θεσσαλίας.

Έχει διδάξει στο ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Δημόσια και Περιβαλ-λοντική Υγιεινή», ΠΜΣ «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή», ΠΜΣ «Σύγχρονη Πρόληψη και Αντιμετώπιση Παιδιατρικών Νοσημάτων», ΠΜΣ «Αλγολογία και Ανακουφιστική/Παρηγορική Φροντίδα», ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία ποιότητα διατροφής και Περιβάλλον», ΠΜΣ «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας-Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες», ΠΜΣ «Βιολογία της Αναπαραγωγής», ΠΜΣ «Ψυχική Υγεία», ΠΜΣ «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», ΠΜΣ «Υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και διάγνωση των αγγειοχειρουργικών παθήσεων», ΠΜΣ «Τοξικολογία» και έχει επιβλέψει πλήθος μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών.

Άσκησε δικηγορία για δεκαπέντε (15) έτη.

Διαθέτει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους με αποδελτίωση σε διεθνείς βάσεις δεδομένων (Google Scholar; Pubmed; Scopus).

Στοιχεία Επικοινωνίας
bottom of page