top of page
Διαδικασία αναγνώρισης μαθημάτων

Οι φοιτητές που έχουν εισαχθεί στο Τμήμα και επιθυμούν την αναγνώριση μαθημάτων που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία σε άλλα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος με επισυναπτόμενα τα παραστατικά της επιτυχούς ολοκλήρωσης από το Τμήμα Προέλευσης και τα περιγράμματα των μαθημάτων για τα οποία γίνεται η αίτηση αναγνώρισης.

Η Γραμματεία του Τμήματος αποστέλλει τις αιτήσεις στην Επιτροπή Αντιστοίχισης Μαθημάτων, η οποία σε συνεργασία πάντοτε με τον υπεύθυνο καθηγητή του μαθήματος μελετούν από κοινού το αναλυτικό περίγραμμα του κάθε μαθήματος, το φόρτο εργασίας, τις πιστωτικές μονάδες και το βαθμό που έλαβε ο φοιτητής στο Τμήμα Προέλευσης. Ο αρμόδιος καθηγητής κρίνει την επάρκεια ή όχι της γνώσης του αιτούντος βάσει της προσκομιζόμενης ύλης και τον απαλλάσσει ή όχι από το μάθημα. Σε περίπτωση μη αναγνώρισης μαθήματος, αναγράφει το αιτιολογικό της αποφάσεώς του και τούτο καταχωρείται στο φάκελο του φοιτητή.

 

Η Επιτροπή Αντιστοίχισης Μαθημάτων καταθέτει στη Συνέλευση του Τμήματος αιτιολογημένη εισήγηση και η Συνέλευση αποφασίζει τελεσίδικα. Σε περίπτωση αναγνώρισης του μαθήματος, ο βαθμός που έλαβε ο φοιτητής στο Τμήμα Προέλευσης παραμένει ως έχει, ενώ οι πιστωτικές μονάδες που θα λαμβάνει θα είναι οι πιστωτικές μονάδες που αποδίδονται στο αντίστοιχο μάθημα του Τμήματος Νοσηλευτικής.

bottom of page